Prostreno.cz

Salát z červené řepy a mrkve

Přirozeně sladká, na antioxidanty bohatá červená řepa v kombinaci s mrkví, petrželkou, a dýňovými semínky .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

  • 358 kJ / 85 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy10g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g červené řepy
  • 2 ks středně velké mrkve
  • 0.5 svazku zelené petrželky - nasekané
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku jadérek granátového jablka
  • 3 lžíce pražených dýňových semínek
  • Na zálivku
  • 1 ks malá , červená cibule - oloupaná ,nakrájená najemno
  • 1.5 lžíce octa balsamico
  • 4 lžíce šťávy z granátového jablka
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Ingredience na zálivku promíchejte v misce metličkou .
  2. Oloupanou řepu a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle do misky.
  3. Přidejte nasekanou petrželku , zálivku a vše promíchejte.
  4. Těsně před podáváním posypte salát jadérky granátového jablka a dýňovými semínky.

TIP:

Místo octa balsamico můžete použít čerstvou citronovou šťávu, jablečný ocet nebo jakýkoli druh octa, který máte rádi.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    17,64g
  • Sacharidy:

    115,40g
    • Cukry:

      16,20g
  • Tuky:

    104,65g
  • Vláknina:

    33,10g

Aktivita pro spálení: 85 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z červené řepy a mrkve

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat