Prostreno.cz

Vepřová pečeně na zelenině

Chutná a šťavnatá vepřová pečeně potřená česnekem a bylinkami, podávaná s báječnou zeleninovou omáčkou .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 510 kJ / 121 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g vepřové pečeně bez kosti
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžíce nasekaných čerstvých listů rozmarýnu
  • 1 lžíce nasekaných čerstvých listů šalvěje
  • 0.5 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru
  • 3 lžíce oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 3 ks mrkve - očištěné a nakrájené na kostičky ,nebo plátky
  • 2 stonky řapíkatého celeru - nakrájený na kostičky
  • 1 ks velká cibule - oloupaná ,nakrájená

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C .
  2. Maso nakrojte tak , aby vznikl plát.
  3. V malé misce smíchejte nasekaný rozmarýn , šalvěj , česnek , 3 lžíce oleje, sypký vývar , 2 špetky soli a pepř.
  4. Maso z obou stran potřete připravenou směsí , vytvarujte váleček a ovažte ho potravinářským provázkem.
  5. Do pekáčku nasypte nakrájenou zeleninu a osolte ji .
  6. Na zeleninu položte maso , vše podlijte vínem a pokapejte máslem.
  7. Přikryjte , dejte do trouby a pečte ,až je maso měkké. Pokud je třeba , přidejte během pečení trochu vody.
  8. Maso vyndejte na prkénko , zeleninu i s výpekem dejte do mixéru a rozmixujte dohladka .
  9. Maso nakrájejte na plátky a podávejte přelité rozmixovanou zeleninovou omáčkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,20g
  • Sacharidy:

    102,20g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    106,77g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 121 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s rajčaty

(17 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(16 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(21 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová pečeně na zelenině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat