Ingredience na
- Na posypání
- 300 g
malin
- Bublaninu můžete dělat s jakýmkoliv ovocem ze zahrady nebo z trhu. Kyselou rebarboru je lepší před pečením oloupat a krátce povařit s cukrem.
- 50 g
plátků mandlí
- 1 balení
moučkového cukru
- Na těsto
- 150 g
špaldové mouky
- + mouka na vysypání formy
- 100 g
mandlové mouky/mletých mandlí
- 1 sáček
kypřícího prášku
- 100 g
krupicového cukru
- 1 lžička
citronové kůry (Vitana)
- pokud máte čerstvý citrón můžete nahradit kůrou z něj
- lžička
mleté vanilky (Vitana)
- 100 g
rozpuštěného másla
- + máslo na vymazání formy
- 250 ml
mléka
- 3 ks
vajec
TIP:
Pokud nemáte po ruce mandle, neváhejte provonět koláč cukrem s mandlovou příchutí. Oba výrobky vyrábí například Vitana, známá pro své pomocníky na rychlé pečení.