Prostreno.cz

Pikantní grilovaná vepřová panenka

Koupené grilovací a marinovací omáčky jsou skvělé na dochucení masa, ale u tohoto receptu si marinádu připravíte sami.

17.08.2022 sun
40min

20min příprava

20min vaření

549 kJ / 131 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou panenku vložte do mělké nádoby nebo plastového sáčku s uzávěrem .
  2. Všechny ingredience na marinádu smíchejte dohromady a marinádu přidejte k masu .
  3. Maso v marinádou důkladně potřete a nechte přes noc marinovat .
  4. Gril předehřejte na vyšší teplotu. Před položením masa na gril rošt potřete olejem , aby se maso nepřichytilo.
  5. Maso vyjměte z marinády , položte ho na gril a pokud chcete mít panenku dobře propečenou, grilujte každou ze čtyř stran 5 minut (vršek, spodek a oba boky). Celkem tedy po 20 minutách panenku z grilu sundejte a nechte dalších 5 minut v klidu odpočinout. Pokud preferujete panenku šťavnatější, grilujte každou stranu kratší dobu . Maso osolte až po tepelné úpravě .

TIP:

Pokud se vám nechce připravovat marinádu doma ,k marinování můžete použít i hotové grilovací , nebo marinovací omáčky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    71,24 g
  • Sacharidy:

    14,55 g
    • Cukry:

      11,91 g
  • Tuky:

    24,01 g
  • Vláknina:

    0,30 g

Aktivita pro spálení:

119 kcal
14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

med

304 kcal / 100g
B0,2 g
S82 g
T0,1 g

omáčka chilli

40 kcal / 100g
B1 g
S8 g
T0 g

sherry sladké

136 kcal / 100g
B0,3 g
S15 g
T0 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pikantní grilovaná vepřová panenka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba