Prostreno.cz

Španělská špenátová polévka s jablkem

Recept na špenátovou polévku, která je zdravá , a chutná i bez smetany .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 771 kJ / 184 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky16g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 lžíce olivového oleje
  • K přípravě
  • 250 g baby špenátu
  • 1 ks jablko - oloupané ,nakrájené na malé kostičky
  • 1 ks větší brambora - oloupaná , nakrájená na kostičky
  • 1.7 l domácího zeleninového vývaru
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 80 g strouhaného sýra - dle vlastního výběru

Postup přípravy

  1. V hrnci zahřejte zeleninový vývar , přidejte nakrájenou bramboru a vařte 10 minut.
  2. Do vývaru nasypte špenát , nakrájené jablko a vařte 10 minut.
  3. Hotovou polévku rozmixujte ponorným mixérem a podle chuti ji osolte a opepřete .
  4. Polévku podávejte posypanou strouhaným sýrem , pokapanou olejem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,31g
  • Sacharidy:

    79,64g
    • Cukry:

      16,20g
  • Tuky:

    137,00g
  • Vláknina:

    28,59g

Aktivita pro spálení: 184 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Španělská špenátová polévka s jablkem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat