Prostreno.cz

Květáková rýže

Pánev s květákovou rýži a parmazánem . lze ji podávat samotnou, jako rychlý oběd nebo jako přílohu .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 748 kJ / 178 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky16g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks nastrouhaný květák
  • 0.5 ks bílé cibule - oloupaná, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku - drobně nasekaný
  • 80 g jemně nastrouhaného parmazánu
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
  • 0.5 lžičky vloček červené chilli papričky - volitelné
  • 3 lžíce másla
  • 1 hrnek nasekané čerstvé ,zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Ve větší pánvi rozpusťte 3 lžíce másla.
  2. Přidejte česnek , cibuli a restujte 1 minutu, dokud se česnek nerozvoní – pozor, aby se nepřipálil.
  3. Přidejte nastrouhaný květák a minutu míchejte .
  4. Vmíchejte 100 ml zeleninového vývaru, asi polovinu petrželky a citronovou kůru . Vařte 10 minut ,aby byl květák měkký .
  5. Nakonec vmíchejte parmazán.
  6. Podle chuti osolte a vmíchejte zbylou petrželku , pokud chcete přidejte chilli vločky .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    10,30g
  • Sacharidy:

    59,30g
    • Cukry:

      7,80g
  • Tuky:

    83,23g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 178 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květáková rýže

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat