Prostreno.cz

Italské kuřecí masové karbanátky

Kuřecí karbanátky s rajčatovou omáčkou . Chuťově nevýrazné kuřecí maso v kombinaci s čerstvým špenátem a omáčkou .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 604 kJ / 144 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy13g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g mletého kuřecího masa
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 250 g baby špenátu - jemně nakrájeného
  • 1 hrnek strouhanky - nejlépe panko strouhanka
  • 120 ml mléka
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu - nebo jiný nastrouhaný sýr
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 1 lžíce oleje
  • Na omáčku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks menší cibule - oloupaná , drobně nakrájená
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 400 g drcených konzervovaných rajčat
  • 170 g rajčatového protlaku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušeného oregana

Postup přípravy

  1. Ve středně velkém rendlíku rozehřejte olej , přidejte cibuli a nechte cibuli zesklovatět.
  2. Přidejte česnek , rajčatový protlak , drcená rajčata, sůl a oregano , promíchejte a vařte na mírném ohni 20 minut.
  3. Předehřejte troubu na 180 ° C .
  4. Plech vyložte pečící fólií a lehce ji potřete olejem .
  5. Ve velké míse smíchejte kuřecí maso, vejce, česnek, nakrájený špenát , strouhanku , mléko, parmazán, sůl a pepř.
  6. Ze směsi vytvarujte přibližně 10 karbanátků (nebo kuliček ) a uložte je na připravený plech . Pečte v předehřáté troubě 30 minut , během pečení je alespoň jednou otočte.
  7. Karbanátky podávejte s omáčkou. Pokrm můžete ozdobit bazalkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    140,05g
  • Sacharidy:

    315,46g
    • Cukry:

      27,83g
  • Tuky:

    246,41g
  • Vláknina:

    77,59g

Aktivita pro spálení: 144 kcal

18

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Italské kuřecí masové karbanátky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat