Prostreno.cz

Plněná vepřová panenka

Šťavnatá plněná vepřová panenka . Plněná rozmarýnem, česnekem a strouhankou .

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 1009 kJ / 241 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy21g
tuky15g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks vepřové panenky - celkem přibližně 1 kg
  • 6 lžic oleje
  • 1 ks šalotka - oloupaná , jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku - oloupané , nasekané
  • 4 stroužky česneku - celé, oloupané
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 hrnek panko strouhanky
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 300 ml kuřecího vývaru

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 ° C .
  2. Vepřové panenky rozkrojte , rozklepejte a přeložte přes sebe tak, aby vznikl plát na roládu.
  3. Maso osolte a opepřete .
  4. V pánvi na 2 lžících rozehřátého oleje a 3 lžících másla nechte zesklovatět nakrájenou šalotku , přidejte 2 stroužky nasekaného česneku, sušený rozmarýn a strouhanku. Míchejte, až se vše spojí . Pokud je směs hodně suchá , přidejte pár lžic kuřecího vývaru
  5. Vepřovou panenku potřete strouhankovou směsí a maso srolujte .
  6. Maso ovažte potravinářským provázkem , na povrchu ho osolte ,opepřete a opečte ho ze všech stran v pekáčku na 4 lžících oleje .
  7. K masu přidejte celé stroužky česneku , vývar , maso přikryjte a dejte do předehřáté trouby. Pečte 30 minut .
  8. Maso odkryjte a pečte dalších 30 minut , nebo až bude maso měkké . Podle potřeby podlijte maso ještě trochou vývaru .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,90g
  • Sacharidy:

    235,80g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    222,54g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 241 kcal

30

minut jízdy na kole

22

minut běhu

71

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněná vepřová panenka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat