Prostreno.cz

Cuketová polévka se sýrem ricotta

Cuketa je báječná zelenina, která má mnoho využití. Můžete ji zapékat, smažit, nastrouhat do bramboráků, upéct z ní perník... A také z ní můžete připravit výtečnou polévku.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 186 kJ / 44 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky2g

Ingredience na

  • K podávání
  • 5 lžic zakysané smetany
  • K přípravě
  • 1.5 lžíce másla
  • 500 g malých cuket
  • 0.5 ks cibule - oloupaná , nakrájená na tenké plátky
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce sýra ricotta
  • 2 špetky soli
  • Na ozdobu
  • 5 lístků čerstvé máty
  • Na posypání
  • 5 lžic citronové kůry - nakrájená na nudličky

Postup přípravy

  1. V hrnci na másle nechte zesklovatět na tenké plátky nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte omyté , na kousky nakrájené cukety , mladé cukety není potřeba loupat.
  3. Přilijte zeleninový vývar a vařte 10 minut , nebo až bude cuketa měkká .
  4. Do polévky přidejte sýr ricotta a polévku rozmixujte ponorným mixérem. Podle chuti polévku osolte.
  5. Polévku ještě nechte projít varem.
  6. Polévku podávejte se zakysanou smetanou , posypanou citronovou kůrou a ozdobenou lístkem máty.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,80g
  • Sacharidy:

    49,50g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    105,70g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 44 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

13

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Cuketová polévka se sýrem ricotta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat