Prostreno.cz

Dušené jehněčí s mangem

Jehněčí je měkké mladé maso. Vyzkoušejte kýtu s mangem s delikatesní chutí.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 30min

    15min příprava

    1h a 15min vaření

  • 568 kJ / 135 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy11g
tuky8g

Ingredience na

  • 1 kg jehněčí kýty
  • 2 lžičky soli
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce růžového pepře
  • 1 miska hladké mouky
  • 300 ml vody
  • 1 kostka hovězího vývaru
  • 350 g manga - na kostky nakrájeného

Postup přípravy

  1. Omyté, od blan očištěné maso nakrájejte na 3-5 cm kousky. V misce promíchejte mouku a sůl a kostky masa v mouce obalte.
  2. Na pánvi s rozehřátým máslem a olejem kousky masa orestujte dozlatova. Přidejte nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a růžový pepř. Restujte 3 minuty.
  3. Maso podlijte vodou, přidejte rozdrobenou kostku vývaru a přikryté duste 40 minut.
  4. Po 40 minutách přidejte nakrájené mango a duste, až je maso měkké. Podávejte s rýži.

TIP:

Jehněčí maso je velmi zdravé, téměř bez tuku, voní a má vysoký obsah bílkovin, vápníku, fosforu, železa, vitamínu B2 a dalších látek. Jehněčí maso je vhodné zejména pro zdravou nízkotučnou stravu, jako kvalitní příjemn bílkovin pro sportovce a také jako výživa dětí a novorozeňat. Jehněčí maso je vhodné pro bezlepkovou dietu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené jehněčí s mangem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat