Prostreno.cz

Jehněčí kotlety

Pokud máte rádi jehněčí, určitě vyzkoušejte tento recept.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 1063 kJ / 254 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy2g
tuky19g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na 3 lžících oleje orestujte nakrájený česnek a cibuli, přidejte na kostičky nakrájený lilek a opékejte 3-5 minut. Přidejte nasekaný rozmarýn, nakrájená rajčata a poduste 10 minut.
  2. Přidejte kapary, ořechy promíchejte a odstavte z ohně. Na jiné pánvi na oleji opečte jehněčí kotlety, které předtím osolte a posypte pepřem. Opékejte z každé strany 6-10 minut.
  3. Kotlety dejte na talíř, přidejte směs z lilku a rajčat a ozdobte rukolou.

TIP:

Jehněčí maso je velmi kvalitní, vyrostlé v naprosté většině případů díky mateřskému mléku a čerstvé pastvě. Tudíž maso velmi zdravé, téměř bez tuku, voní a má vysoký obsah bílkovin, vápníku, fosforu, železa, vitamínu B2 a dalších látek. Jehněčí maso je vhodné zejména pro zdravou nízkotučnou stravu, jako kvalitní příjemn bílkovin pro sportovce a také jako výživa dětí a novorozeňat. Jehněčí maso je vhodné pro bezlepkovou dietu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    73,13g
  • Sacharidy:

    207,61g
    • Cukry:

      21,20g
  • Tuky:

    189,56g
  • Vláknina:

    92,10g

Aktivita pro spálení: 254 kcal

31

minut jízdy na kole

24

minut běhu

75

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
1h a 55min
988 kJ

Jehněčí kotlety s mátou

(11 hlasů)
2h a 50min
1463 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotlety

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat