Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pečená jehněčí kýta

lanvin
17hlasů
Hodnotit

1h a 55min

15min příprava

1h a 40min vaření

704 kJ

energetická hodnota na 100g

282 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky11g sacharidy9g bílkoviny

Jehněčí maso a různé pečeně, rolády a jiné pokrmy z něj patří k oblíbeným pochoutkám velikonočních svátků. Jehněčí maso je vcelku dražší, ale občas by nemělo chybět na našem stole.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1,30 kg jehněčí kýty
  • 350 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička citronového pepře
  • 200 g strouhanky
  • 50 g dijonské hořčice
  • 50 g tymiánu
  • 1 lžíce soli
  • 1 hrst zelené petrželky

Postup přípravy

  • Maso propíchejte vidličkou a dejte na pekáč. Potřete ze všech stran solí, podlijte vývarem, posypte pepřem a pečte za občasného podlévání přibližně hodinu a půl v troubě na 200°C.
  • Strouhanku promíchejte s tymiánem a petrželkou. Asi 20 minut před dopečením potřete maso hořčicí a posypte strouhankou.
  • Je dobré maso přikrýt kouskem alobalu, aby se strouhanka moc nepřipekla. Záleží, jakou máte troubu.
  • Do vypečené šťávy zamíchejte lžíci mouky, aby se šťáva zahustila.
TIP:

Maso má velmi jemnou vůni a obsahuje málo tuku, který ovšem velice rychle chladne a je nutné mít před servisem pokrmu nahřáté talíře.

Květákový salát s jablky

Květákový salát s jablky

60min 260kJ 120 Kč

Podobné recepty

Jehněčí kotlety s mátou

Jehněčí kotlety s mátou

10 hlasů
2h a 50min 1050 kJ 146 Kč
Jehněčí kotlety

Jehněčí kotlety

14 hlasů
45min 675 kJ 290 Kč
Velikonoční jehněčí roláda

Velikonoční jehněčí roláda

18 hlasů
2h a 15min 773 kJ 355 Kč
Měkká rajčata s brusinkami a jehněčím filetem

Měkká rajčata s brusinkami a jehněčím filetem

15 hlasů
30min 453 kJ 215 Kč
Grilované jehněčí kotletky

Grilované jehněčí kotletky

11 hlasů
45min 648 kJ 280 Kč
Plněná jehněčí kýta po toskánsku

Plněná jehněčí kýta po toskánsku

18 hlasů
1h a 30min 699 kJ 365 Kč

Články nejen o vaření