Prostreno.cz

Pečená jehněčí kýta

Jehněčí maso a různé pečeně, rolády a jiné pokrmy z něj patří k oblíbeným pochoutkám velikonočních svátků. Jehněčí maso je vcelku dražší, ale občas by nemělo chybět na našem stole.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 1h a 55min

    15min příprava

    1h a 40min vaření

  • 704 kJ / 168 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy11g
tuky10g

Ingredience na

  • 1,30 kg jehněčí kýty
  • 350 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička citronového pepře
  • 200 g strouhanky
  • 50 g dijonské hořčice
  • 50 g tymiánu
  • 1 lžíce soli
  • 1 hrst zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Maso propíchejte vidličkou a dejte na pekáč. Potřete ze všech stran solí, podlijte vývarem, posypte pepřem a pečte za občasného podlévání přibližně hodinu a půl v troubě na 200°C.
  2. Strouhanku promíchejte s tymiánem a petrželkou. Asi 20 minut před dopečením potřete maso hořčicí a posypte strouhankou.
  3. Je dobré maso přikrýt kouskem alobalu, aby se strouhanka moc nepřipekla. Záleží, jakou máte troubu.
  4. Do vypečené šťávy zamíchejte lžíci mouky, aby se šťáva zahustila.

TIP:

Maso má velmi jemnou vůni a obsahuje málo tuku, který ovšem velice rychle chladne a je nutné mít před servisem pokrmu nahřáté talíře.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená jehněčí kýta

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat