Prostreno.cz

Houbové orzo s petrželkou

Chutný vegetariánský houbový recept na orzo . Směs žampionů a hlívy přidá na chuti , zatímco pikantní citron a chilli vločky pokrm jemně zvýrazní .

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 976 kJ / 233 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy36g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.5 hrnku suchých těstovin orzo
  • 4 lžíce oleje
  • 200 g žampionů - nakrájených na plátky
  • 200 g hlívy ústřičné - nakrájená na nudličky
  • 2 stroužky česneku - oloupané, nakrájené nadrobno
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
  • 0.5 lžičky chilli vloček
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku čerstvé petrželky - hrubě nasekaná

Postup přípravy

  1. Těstoviny orzo uvařte podle návodu na obalu, poté je sceďte .
  2. Ve velké , nepřilnavé pánvi rozehřejte olej .
  3. Přidejte žampiony, česnek , hlívu , sůl a pepř. Duste za občasného míchání až houby změknou .
  4. K houbám vmíchejte orzo , citronovou kůru , citronovou šťávu , chilli vločky ,parmazán a odstavte z ohně.
  5. Posypte petrželkou .

TIP:

Těstovinová rýže neboli orzo je příloha, která se vyrábí z tvrdé pšenice. Tento druh těstoviny se nelepí, má stálý tvar a nerozvaří se.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    90,10g
  • Sacharidy:

    199,00g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    43,13g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 233 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

69

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s rajčaty

(17 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(16 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(21 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Houbové orzo s petrželkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat