Prostreno.cz

Krémová polévka z topinamburů

Topinambury jsou druhem slunečnice. Nepěstují se však pro semena, ale pro jedlé, šťavnaté hlízy. Mají zajímavou, jemnou chuť, jsou zdravé a v kuchyni je lze všestranně využít. Krémová polévka z topinamburů je jedna z možností, jak hlízy připravit.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 64 kJ / 15 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 200 g pastináku
  • 250 g topinambur
  • 150 g brambor
  • 2 stroužky česneku - oloupaný,nakrájený
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1.7 l vody
  • 0.5 lžíce sypkého bio vývaru - zeleninový , nebo masový
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 5 špetek drceného barevného pepře - volitelné

Postup přípravy

  1. Jelikož je slupka topinambur hodně tenká a také dobře stravitelná, není potřeba ji loupat. Pokud jsou plody pěkné, úplně postačí, když je pořádně opláchnete a vydrhnete kartáčkem nebo houbičkou.
  2. Oloupaný pastinák ,oloupané brambory a topinambury nakrájejte na kostičky a vše nasypte do hrnce.
  3. Zeleninu zalijte vodou , přidejte sypký bio vývar , česnek , přikryjte a vařte, až zelenina změkne.
  4. Polévku rozmixujte ponorným mixérem ,do polévky přidejte smetanu , podle potřeby polévku dochuťte solí a nechte ji projít varem.
  5. Před podáváním můžete polévku posypat drceným pepřem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,40g
  • Sacharidy:

    79,70g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    22,07g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 15 kcal

1

minut jízdy na kole

1

minut běhu

4

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Zapečené rybí filety

(2 hlasů)

Rybí krokety

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Krémová polévka z topinamburů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat