Prostreno.cz

Quinoa s pečenou mrkví

Quinoa patří díky obsahu téměř všech aminokyselin k velmi kvalitním rostlinným zdrojům bílkovin. Neobsahuje lepek a patří k přirozeně bezlepkovým potravinám.

27.09.2022 Mikeš
1h a 15min

30min příprava

45min vaření

998 kJ / 238 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C .
  2. Oloupanou mrkev nakrájejte na plátky silné přibližně 1 cm.
  3. Mrkev nasypte na plech vyložený pečící folií,nebo pečícím papírem , pokapejte ji olejem a dochuťte solí a pepřem.
  4. Mrkev promíchejte , rozprostřete ji na celý plech , dejte do předehřáté trouby a pečte 15 minut .
  5. Poté mrkev promíchejte a pečte ještě 15 minut.
  6. Quinou uvařte podle návodu na obalu. Přebytečnou vodu slijte , pokud nějaká v quinoi zůstane .
  7. Všechny ingredience na zálivku prošlehejte v misce metličkou .
  8. Pokud použijete konzervovanou cizrnu, sceďte ji a propláchněte vodou.
  9. Quinou , vychladlou mrkev, baby špenát , nasekané mandle , cizrnu a zálivku dejte do misky a vše lehce promíchejte.

TIP:

Tamari je sójová omáčka vyrobená ze sójových bobů a mořské soli. Je to tradiční japonský výrobek k dochucování pokrmů bohatý na kvalitní bílkoviny, minerály a stopové prvky. Obsahuje vysoce kvalitní aminokyseliny a mikroorganismy důležité pro dobré trávení.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,95 g
  • Sacharidy:

    343,14 g
    • Cukry:

      181,80 g
  • Tuky:

    210,75 g
  • Vláknina:

    47,59 g

Aktivita pro spálení:

238 kcal
29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

71

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Quinoa s pečenou mrkví

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba