Prostreno.cz

Čatní z červené řepy

Čatní z červené řepy se skvěle hodí k sýrovým pokrmům. Můžete ho podávat i ke zvěřině , nebo rybám .

30.09.2022 Mikeš
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

223 kJ / 53 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Řepu oloupejte a nakrájejte na malé kostičky velké přibližně 1 cm x 1 cm .
  2. Řepu nasypte do hrnce a přidejte tolik vody ,aby byla řepa pod vodou .
  3. Hrnec přikryjte a řepu přiveďte k varu, ztlumte oheň a pomalu pod pokličkou duste, až je řepa měkká. Když je řepa uvařená,vodu slijte.
  4. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
  5. Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
  6. Do hrnce k řepě přidejte cibuli, jablka , cukr, ocet, jablečnou šťávu, nastrouhaný zázvor ,pepř a sůl. Nechte vařit bez pokličky 10 - 15 minut , nebo dokud není směs dostatečně hustá.
  7. Čatní dejte do vhodné sklenice . Můžete hned podávat , nebo dejte čatní do chladničky, kde vydrží až týden.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,90 g
  • Sacharidy:

    94,56 g
    • Cukry:

      66,25 g
  • Tuky:

    0,70 g
  • Vláknina:

    12,50 g

Aktivita pro spálení:

69 kcal
8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Bílý pepř

296 kcal / 100g
B10 g
S68 g
T2 g

jablečná šťáva

46 kcal / 100g
B0,1 g
S11 g
T0,1 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Čatní z červené řepy

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba