Prostreno.cz

Čatní z červené řepy

Čatní z červené řepy se skvěle hodí k sýrovým pokrmům. Můžete ho podávat i ke zvěřině , nebo rybám .

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 224 kJ / 53 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy12g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g červené řepy
  • 1 ks velká cibule
  • 2 ks kyselá jablka - středně velká
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 100 ml bílého vinného octa
  • 120 ml 100 % jablečné šťávy
  • 1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře

Postup přípravy

  1. Řepu oloupejte a nakrájejte na malé kostičky velké přibližně 1 cm x 1 cm .
  2. Řepu nasypte do hrnce a přidejte tolik vody ,aby byla řepa pod vodou .
  3. Hrnec přikryjte a řepu přiveďte k varu, ztlumte oheň a pomalu pod pokličkou duste, až je řepa měkká. Když je řepa uvařená,vodu slijte.
  4. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
  5. Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
  6. Do hrnce k řepě přidejte cibuli, jablka , cukr, ocet, jablečnou šťávu, nastrouhaný zázvor ,pepř a sůl. Nechte vařit bez pokličky 10 - 15 minut , nebo dokud není směs dostatečně hustá.
  7. Čatní dejte do vhodné sklenice . Můžete hned podávat , nebo dejte čatní do chladničky, kde vydrží až týden.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,00g
  • Sacharidy:

    184,50g
    • Cukry:

      115,20g
  • Tuky:

    3,15g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 53 kcal

6

minut jízdy na kole

5

minut běhu

15

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Čatní z červené řepy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat