Prostreno.cz

Dušené hovězí maso s červeným vínem

Skvělé jídlo inspirované francouzskou kuchyní .

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 530 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy3g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g hovězího masa - zadní ,ořech,kulatá plec
  • 1 lžíce oleje
  • 80 g slaniny - nakrájené na kostičky
  • 1 ks šalotka - oloupaná, nakrájená na kostičky
  • 3 špetky mletého černého pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • 250 ml suchého červeného vína
  • 120 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce nasekaných lístků čerstvého tymiánu
  • 1.5 lžíce hodně studeného másla
  • Na posypání
  • 1 hrnek drobně nakrájené zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na menší kostky.
  2. V kastrolu na lžíci oleje krátce orestujte slaninu .
  3. Přidejte nakrájené maso , nakrájenou šalotku a na mírném ohni restujte 2 -3 minuty.
  4. Maso osolte , opepřete , k masu přilijte víno , vývar ,přidejte tymián a přikryté duste doměkka. Pokud je třeba , přidejte během dušení víno,nebo vývar.
  5. Nakonec k měkkému masu do masové šťávy vmíchejte studené máslo .
  6. Maso můžete podávat s bramborovou kaší, nebo těstovinou .
  7. Před podáváním posypte drobně nakrájenou petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    80,10g
  • Sacharidy:

    73,90g
    • Cukry:

      10,14g
  • Tuky:

    231,70g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 126 kcal

15

minut jízdy na kole

12

minut běhu

37

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené hovězí maso s červeným vínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat