Prostreno.cz

Cejn s pórkem

Zdravá ryba se zdravou zeleninou .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 610 kJ / 145 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy6g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 porce cejna - á 150- 180 g
  • 300 g pórku bílá část + kousek zelené části
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks šalotky - oloupané ,jemně nakrájené
  • 80 ml bílého vermutu
  • 80 ml kuřecího vývaru
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky bílého mletého pepře
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžíce citrónové šťávy

Postup přípravy

  1. Pórek nakrájejte na kousky velké přibližně 3-4 cm.
  2. Na větší pánvi na 2 lžících másla nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  3. K šalotce nasypte nakrájený pórek a promíchejte .
  4. Přidejte porce cejna , vše osolte,opepřete,podlijte vermutem , kuřecím vývarem a duste odkryté 15-20 minut.V polovině dušení rybu opatrně otočte.
  5. Ve smetaně rozmíchejte hořčici a smetanu přilijte k rybě s pórkem.
  6. Duste 5 minut. Před podáváním pokapejte rybu citronovou šťávou .

TIP:

Do smetany můžete vmíchat lžičku škrobové moučky.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,30g
  • Sacharidy:

    105,30g
    • Cukry:

      20,00g
  • Tuky:

    142,90g
  • Vláknina:

    33,00g

Aktivita pro spálení: 145 kcal

18

minut jízdy na kole

13

minut běhu

43

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Cejn s pórkem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat