Prostreno.cz

Telecí guláš s řapíkatým celerem a pórkem

Telecí maso je považováno za dietní , je měkčí a šťavnatější než maso hovězí. Guláš je jednoduchý a když není telecí, je vynikající i z vepřového masa .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 397 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy3g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g telecí kýty - nebo plec
  • 1 ks malý pórek - pouze bílá část
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 300 ml masového vývaru
  • 1 ks cibule - oloupaná,nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku - oloupaný,nakrájený na plátky
  • 1.5 lžíce sádla - nebo oleje
  • 1 lžička soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 lžička mleté červené papriky - sladká,nebo podle chuti pálivá

Postup přípravy

  1. Telecí maso nakrájejte na kostky .
  2. Očištěný pórek a celer nakrájejte na plátky.
  3. Na sádle nechte zpěnit cibuli,přidejte maso , posypte ho paprikou a krátce ho opečte.
  4. Přidejte česnek,maso osolte,opepřete ,zalijte vývarem a duste doměkka.
  5. Přibližně v polovině dušení přisypte k masu pórek a celer.Duste až je maso měkké. Podle potřeby přidejte vývar.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,60g
  • Sacharidy:

    121,70g
    • Cukry:

      12,20g
  • Tuky:

    110,13g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 94 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

28

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Telecí guláš s řapíkatým celerem a pórkem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat