Prostreno.cz

Vepřové kotlety na zelenině

Maso pečené se zeleninou můžete podávat s bramborovou kaší , bramborami , nebo s rýží .

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 464 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy1g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks vepřové kotlety s kostí
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 2 ks větší mrkve
  • 1 ks pastinák
  • 1 ks sladká brambora batát - středně velká
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička soli
  • 300 ml masového vývaru

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C .
  2. Očištěnou zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky.
  3. Maso orestujte z obou stran v pekáčku na oleji , během restování posypte maso kari kořením a solí.
  4. Opečené maso vyndejte na talíř.
  5. Do pekáčku nasypte očištěnou , nakrájenou zeleninu , podle chuti ji osolte a promíchejte.
  6. Na zeleninu položte orestované maso , přidejte vývar , maso přikryjte a pekáček dejte do předehřáté trouby.
  7. Po půl hodině maso odkryjte a dopečte doměkka .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,80g
  • Sacharidy:

    7,50g
    • Cukry:

      0,00g
  • Tuky:

    114,50g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 111 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety na zelenině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat