Prostreno.cz

Bábovka s ořechy a jablky

Jablka dodají bábovce vláčnost , poleva slavnostní nádech.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 35min

    35min příprava

    60min vaření

  • 988 kJ / 236 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy34g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.5 hrnku hladké mouky
  • 1 ks kypřící prášek do pečiva
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 0.45 hrnku drobně nasekaných vlašských ořechů
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 4 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 0.5 hrnku vlažného mléka
  • 0.45 hrnku oleje
  • 2 ks velká jablka - oloupaná ,nakrájená na malé kostičky
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • Na polevu
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 lžíce horké vody
  • 3 lžíce citrónové šťávy - nebo podle potřeby
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte hrubou moukou .
  2. Troubu předehřejte na 170 ° C.
  3. Moučkový cukr , vanilkový cukr a vejce vyšlehejte do hustého krému .
  4. Do krému postupně vmíchejte prosetou mouku s kypřícím práškem a solí .
  5. Přidejte půl hrnku vlažného mléka , ¾ hrnku oleje a dobře promíchejte.
  6. Nakonec vmíchejte nakrájená jablka a ořechy .
  7. Těsto nalijte do vysypané formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 50 minut .
  8. V malé misce smíchejte moučkový cukr s horkou vodou a postupně přidávejte citrónovou šťávu tak, aby vznikla tekutá ,hladká poleva.
  9. Vychladlou bábovku ozdobte polevou .

TIP:

Použijte hrnek o objemu 250 ml . Jablka můžete místo krájení nastrouhat na hrubém struhadle.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,85g
  • Sacharidy:

    472,67g
    • Cukry:

      0,20g
  • Tuky:

    211,67g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 236 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

70

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bábovka s ořechy a jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat