Prostreno.cz

Salát z růžičkové kapusty

Růžičková kapusta je výborná zelenina, které sluší různé úpravy přípravy. Zkuste ji připravit například jako salát .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

  • 461 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy2g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g očištěné růžičkové kapusty
  • 0.25 hrnku vlašských ořechů - nahrubo nasekaných
  • 80 g parmazánu - nastrouhaného na nudličky
  • 0.5 hrnku jadérek granátového jablka
  • Na zálivku
  • 0.5 lžíce medu
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 špetka kajenského pepře
  • 80 ml extra panenského olivového oleje
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. V malé misce smíchejte med , ocet, hořčici a kajenský pepř. Za stálého šlehání metličkou pomalu přilévejte olivový olej. Dochuťte solí .
  2. Růžičkovou kapustu nakrájejte v robotu , nasypte ji na sítko a prolijte horkou vodou , pak hned studenou. Nechte dobře okapat .
  3. Ve velké servírovací míse lehce smíchejte růžičkovou kapustu, ořechy, parmazán , jadérka granátového jablka a zálivku .
  4. Hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,00g
  • Sacharidy:

    145,40g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    174,93g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 110 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Zapečené rybí filety

(2 hlasů)

Rybí krokety

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Salát z růžičkové kapusty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat