Prostreno.cz

Rizoto s rybou

Zjednodušené Italské rizoto s rybou a zeleninou , je lehké a rychlé na přípravu .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 795 kJ / 190 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy21g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 250 ml rýže - nejlépe Arborio
  • 400 g rybího filé - mraženého, nebo chlazeného
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku - oloupaný, nakrájený na plátky
  • 1 ks cibule
  • 1 ks bobkový list
  • 0.5 lžíce soli
  • 250 g hrášku - čerstvý, nebo mražený
  • 2 lžičky citronového tymiánu
  • Na posypání
  • 120 g strouhaného tvrdého sýra

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno.
  2. Filé nakrájejte na menší kousky .
  3. Rýži uvařte podle návodu na obalu.
  4. Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce másla , přidejte na plátky nakrájený česnek a nakrájenou cibuli.
  5. Přidejte 100 ml vývaru , přisypte hrášek a 10 minut duste .
  6. Rybí filé vložte do pánve se 2 lžícemi rozehřátého másla a 1 lžíci oleje , přidejte bobkový list , tymián ,filé jemně osolte ,zalijte 100 ml vývaru a duste přibližně 15 minut. Záleží na druhu a velikosti rybího filé.
  7. K vařené rýži vmíchejte hrášek , přidejte rybí filé a vše jen lehce promíchejte.
  8. Podávejte hustě posypané sýrem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,50g
  • Sacharidy:

    217,80g
    • Cukry:

      11,80g
  • Tuky:

    225,83g
  • Vláknina:

    48,00g

Aktivita pro spálení: 190 kcal

23

minut jízdy na kole

18

minut běhu

56

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rizoto s rybou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat