Prostreno.cz

Restovaná ryba se špenátem

Lehká a rychlá večeře . Rybu skvěle doplní dušený špenát.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 577 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky11g

Ingredience na

  • K podávání
  • 2 špetky mletého pepře
  • 350 g baby špenátu
  • 3 špetky soli
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1.5 lžíce másla
  • 100 ml 12% smetany
  • K přípravě
  • 3 lžíce oleje
  • 1 ks větší šalotka
  • 2 porce oblíbené ryby - á 180 g nejlépe čerstvé, nebo chlazené
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku citronové kůry - nakrájené na nudličky

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejte máslo, přisypte opraný špenát ,osolte ,opepřete ,přidejte smetanu , prolisovaný česnek a duste na mírné, ohni 10 minut.
  2. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej ,přidejte jemně nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět.
  3. Rybí porce osolte ,opepřete ,přidejte je k šalotce a orestujte je z obou stran dozlatova.
  4. Před dokončením posypte porce ryby citronovou kůrou a zakápněte je citronovou šťávou .
  5. Ryby podávejte se špenátem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,23g
  • Sacharidy:

    128,34g
    • Cukry:

      10,00g
  • Tuky:

    221,28g
  • Vláknina:

    30,59g

Aktivita pro spálení: 137 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Restovaná ryba se špenátem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat