Prostreno.cz

Crostini s ančovičkou

Díky česneku a ančovičkám jsou crostini lehce pikantní a hodí se nejen na silvestrovský stůl.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 1355 kJ / 324 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy33g
tuky19g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 palice česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks velká bageta
  • 4 ks pečené papriky v oleji - okapaných, nakrájených
  • 12 ks ančoviček - scezené, okapané
  • Na ozdobu
  • 12 lístků čerstvé bazalky

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejte na 180°C .
  2. Celý česnek ořízněte , položte na velký kus alobalu, pokapejte ho trochou oleje, dobře zabalte a v předehřáté troubě pečte 45 minut.
  3. Po upečení česnek vymačkejte . Pokud všechen česnek nespotřebujete , ve vzduchotěsné krabičce vydrží v lednici týden.
  4. Bagetu nakrájejte na 12 plátků , plátky uložte na plech , pokapejte je olejem a pečte 10–15 minut - do lehkého zhnědnutí.
  5. Plátky potřete vymačkaným česnekem , přidejte papriku, ančovičku a ozdobte čerstvou bazalkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,00g
  • Sacharidy:

    87,00g
    • Cukry:

      4,04g
  • Tuky:

    101,98g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 324 kcal

40

minut jízdy na kole

30

minut běhu

96

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Crostini s ančovičkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat