Prostreno.cz

Crostini s ančovičkou

Díky česneku a ančovičkám jsou crostini lehce pikantní a hodí se nejen na silvestrovský stůl.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 166 kJ / 39 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 palice česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks velká bageta
  • 4 ks pečené papriky v oleji - okapaných, nakrájených
  • 12 ks ančoviček - scezené, okapané
  • Na ozdobu
  • 12 lístků čerstvé bazalky

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejte na 180°C .
  2. Celý česnek ořízněte , položte na velký kus alobalu, pokapejte ho trochou oleje, dobře zabalte a v předehřáté troubě pečte 45 minut.
  3. Po upečení česnek vymačkejte . Pokud všechen česnek nespotřebujete , ve vzduchotěsné krabičce vydrží v lednici týden.
  4. Bagetu nakrájejte na 12 plátků , plátky uložte na plech , pokapejte je olejem a pečte 10–15 minut - do lehkého zhnědnutí.
  5. Plátky potřete vymačkaným česnekem , přidejte papriku, ančovičku a ozdobte čerstvou bazalkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    17,50g
  • Sacharidy:

    72,60g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    96,80g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 39 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

11

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Zapečené rybí filety

(2 hlasů)

Rybí krokety

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Crostini s ančovičkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat