Prostreno.cz

Fazolková polévka

Vyzkoušejte tuhle výtečnou ,krémovou polévku , ze zelených fazolových lusků .

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 153 kJ / 36 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks menší cibule - oloupaná , nakrájená nadrobno
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 ks malé brambory
  • 300 g mražených zelených fazolových lusků - v létě čerstvé
  • 1.7 l vody
  • 1 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru
  • 0.5 lžíce pískového cukru
  • 1 lžíce octa
  • 2 špetky soli
  • 250 ml smetany na vaření

Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte , omyjte a nakrájejte na kostičky. .
  2. Na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli .
  3. Přisypte mouku a vymíchejte jíšku.
  4. Jíšku zalijte za stálého míchání vodou.
  5. Do vody přisypte nakrájené brambory ,sypký vývar , fazolové lusky a vařte ,až jsou lusky měkké.
  6. Z polévky vyndejte děrovanou lžící několik celých lusků.
  7. Polévku nahrubo rozmixujte ponorným mixérem .
  8. Přidejte smetanu, cukr ,ocet ,podle chuti osolte a polévku nechte projít varem.
  9. Do každého talíře s polévkou přidejte celé uvařené fazolové lusky ,které jste si odložili před rozmixováním polévky .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,40g
  • Sacharidy:

    213,40g
    • Cukry:

      107,13g
  • Tuky:

    96,36g
  • Vláknina:

    7,00g

Aktivita pro spálení: 36 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

10

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Fazolková polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat