Prostreno.cz

Brambory pečené s růžičkovou kapustou

Pečené brambory s růžičkovou kapustou můžete podávat jako přílohu , nebo samostatně se zeleninovým salátem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 865 kJ / 206 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy10g
tuky15g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 6 plátků anglické slaniny - nakrájená na kostičky
  • 600 g růžičkové kapusty
  • 800 g brambor
  • 6 lžic oleje
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Plech vyložte pečícím papírem.
  2. Troubu předehřejte na 190° C.
  3. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky a nasypte je na připravený plech .
  4. Z růžičkové kapusty odřízněte stonek, odstraňte vnější listy a poté kapustu nakrájejte na kousky stejně velké jako brambory a kapustu přisypte na plech k bramborám.
  5. Přidejte nakrájenou slaninu, olej , sůl , pepř a promíchejte.
  6. Zeleninu rozprostřete po celém plechu , aby byla v jedné vrstvě a přikryjte ji alobalem ,aby se růžičková kapusta nespálila .
  7. Pečte v předehřáté troubě 30 – 45 minut .Ke konci pečení odstraňte alobal , zeleninu promíchejte a dopečte dozlatova.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,37g
  • Sacharidy:

    27,50g
    • Cukry:

      3,67g
  • Tuky:

    137,16g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 206 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

61

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Brambory pečené s růžičkovou kapustou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat