Prostreno.cz

Vepřové maso se zeleninou

Vepřové plátky , které se dusí ve směsi rajčat s octem balsamico a cibulí . Všechny chutě se dokonale spojí, a vznikne lahodná a vydatná omáčka.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 505 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy2g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks vepřové kotlety bez kosti - nebo vepřová kýta
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 3 lžíce octa balsamico
  • 1 ks velká cibule - oloupaná, nakrájená na tenké plátky
  • 500 g nakrájených čerstvých rajčat - nebo konzervovaných
  • 200 ml bílého vína
  • 6 lístků nakrájené čerstvé bazalky - nebo 3 snítky nakrájenépetrželky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky - smíchané se 4 lžícemi vody

Postup přípravy

  1. Na dno pekáčku nasypte nakrájenou cibuli a rajčata .
  2. Na nakrájenou cibuli s rajčaty položte osolené , opepřené maso .
  3. Balsamico, víno a hořčici smíchejte ,směs nalijte na vepřové maso a vše zakápněte olejem .
  4. Maso přikryjte dejte do trouby předehřáté na 190 °C a duste doměkka.
  5. Děrovanou lžící vyjměte vepřové maso na talíř a udržujte ho na teplém místě ,nebo maso přikryjte alobalem.
  6. Smíchejte mouku s vodou a vmíchejte ji k zelenině v pekáčku .Vařte 5 minut.
  7. Podávejte s bramborovou kaší, nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem.
  8. Můžete ozdobit nakrájenou bazalkou , nebo petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,50g
  • Sacharidy:

    161,50g
    • Cukry:

      11,24g
  • Tuky:

    129,75g
  • Vláknina:

    33,00g

Aktivita pro spálení: 120 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat