Prostreno.cz

Vepřové kotlety v omáčce z portského vína

Koření dodává vepřovým kotletám příjemnou chuť a jemně sladká omáčka je příjemným doplňkem.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 380 kJ / 90 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks vepřové kotlety s kostí
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 0.5 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 6 lžic oleje - podle potřeby více
  • Na omáčku
  • 1 ks středně velká šalotka - oloupaná, jemně nasekaná
  • 200 ml portského vína
  • 1 lžička cukru
  • 200 lžic kuřecího vývaru
  • 1.5 lžíce švestkových povidel

Postup přípravy

  1. Ve středním rendlíku přiveďte k varu portské víno a cukr .
  2. Přidejte šalotku a vařte, až se směs částečně zredukuje .
  3. Přidejte vývar, švestková povidla , přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 15 minut.Často míchejte .Podle chuti osolte a opepřete.
  4. Smíchejte koriandr a česnekový prášek.
  5. Kotlety z obou stran osolte, opepřete a posypte směsí česneku a koriandru, koření důkladně vetřete do masa.
  6. Ve velké pánvi rozehřejte na střední teplotu olej.
  7. Na oleji opečte z obou stran kotlety. Podle síly kotlet 6 – 10 minut z každé strany, nebo dokud nebudou kotlety propečené.
  8. Kotlety podávejte přelité omáčkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,90g
  • Sacharidy:

    246,50g
    • Cukry:

      169,20g
  • Tuky:

    142,30g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 90 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety v omáčce z portského vína

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat