Prostreno.cz

Plněné plátky z vepřové krkovice

Vepřové plátky plněné spoustou petrželky , jsou šťavnaté a křehké .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 843 kJ / 201 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy4g
tuky18g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 6 plátků libové vepřové krkovice
  • 1 lžička soli
  • 6 špetek mletého pepře
  • 5 lžic oleje
  • 500 ml masového vývaru
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 80 g studeného másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200 ml smetany na vaření
  • Na náplň
  • 0.5 svazku zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Petrželku bez stonků nasekejte .
  2. Plátky masa lehce naklepejte , maso osolte , opepřete a hustě posypte nasekanou petrželkou .
  3. Plátky masa pevně srolujte a ovažte je potravinářským provázkem , nebo je sepněte jehlami na ptáčky.
  4. Maso opečte ve větším rendlíku na oleji .
  5. K masu přilijte 500 ml vývaru , přidejte snítky tymiánu , přikryjte a duste doměkka.
  6. Měkké maso vyndejte na talíř .
  7. Do masové šťávy vmíchejte smetanu,ve které rozmíchejte hladkou mouku a vařte 10 minut.
  8. Nakonec vmíchejte studené máslo, do omáčky vložte maso a jen krátce maso prohřejte.
  9. Maso podávejte s omáčkou.

TIP:

K petrželce můžete přidat plátek libové anglické slaniny.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,70g
  • Sacharidy:

    143,80g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    219,30g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 201 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněné plátky z vepřové krkovice

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat