Prostreno.cz

Květákový krém

Květákový krém s opečenou slaninou chutná skvěle .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 278 kJ / 66 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy1g
tuky7g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 lžíce 33% smetany - volitelné
  • K přípravě
  • 0.5 ks květáku - rozdělený na růžičky
  • 1.5 l vody
  • 1 kostka bio zeleninového bujonu
  • 250 ml 33% smetany
  • 2 špetky soli
  • Na ozdobu
  • 1 hrst oblíbených bylinek
  • Na posypání
  • 100 g libové anglické slaniny - nakrájená na drobné kostičky

Postup přípravy

  1. Květák nasypte do hrnce, přilijte vodu , přidejte kostku bio bujónu a květák uvařte doměkka.
  2. Květák rozmixujte , ke květáku přilijte smetanu , podle chuti osolte a vařte 5 minut.
  3. Slaninu orestujte v pánvi dokřupava .
  4. Polévku podávejte posypanou slaninou .
  5. Ozdobte oblíbenými bylinkami a můžete pokapat smetanou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,92g
  • Sacharidy:

    14,90g
    • Cukry:

      7,64g
  • Tuky:

    113,40g
  • Vláknina:

    2,50g

Aktivita pro spálení: 66 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

19

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květákový krém

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat