Prostreno.cz

Trhané vepřové maso

Na tento recept potřebujete vepřovou pečeni, nebo vepřovou plec .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 879 kJ / 210 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy11g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg vepřové pečeně - nebo vepřová plec
  • 1 palice česneku
  • 120 ml pomerančové šťávy
  • 100 ml limetkové šťávy
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 0.5 lžičky kmínu
  • 2 ks bobkové listy
  • 300 ml masového vývaru

Postup přípravy

  1. Vložte vepřovou pečeni ,nebo plec do pekáčku nebo zapékací misky .
  2. Do masa nařízněte přibližně 8-10 zářezů a do každého vložte oloupaný stroužek česneku.
  3. Zbylé stroužky česneku rozmačkejte a smíchejte s pomerančovou a limetkovou šťávou , olejem , oreganem a kmínem.
  4. Směs vetřete do masa a maso přikryjte například folií. Nechte hodinu v chladu.(Nejlépe je nechat maso v chladu přes noc).
  5. Troubu předehřejte na 190 ° C.
  6. Z masa sundejte folii , maso osolte , k masu přidejte vývar , bobkový list ,pekáček přikryjte víkem , dejte ho do předehřáté trouby a pečte 90 minut , nebo až se maso začne rozpadat. Pokud je třeba, přidejte vývar.
  7. Pomocí dvou vidliček měkké maso „ natrhejte“ .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,00g
  • Sacharidy:

    220,50g
    • Cukry:

      16,00g
  • Tuky:

    148,28g
  • Vláknina:

    82,00g

Aktivita pro spálení: 210 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sekaná

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Trhané vepřové maso

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat