Prostreno.cz

Polévka s restovanými žampiony

Tato houbová polévka je velmi sytá a můžete ji podávat jako hlavní chod , třeba s čerstvým chlebem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 277 kJ / 66 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule - oloupaná, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku - oloupaný , nadrobno nakrájený
  • 500 g žampionů - v létě čerstvé houby
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 l slabého zeleninového vývaru
  • 180 ml 33% smetany
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • Na ozdobu
  • 6 snítek čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci na středním plamenu rozehřejte máslo.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  3. Přidejte očištěné, na plátky nakrájené houby , tymián a houby restujte , až se odpaří voda z hub a houby budou dozlatova orestované.
  4. Houby zalijte kuřecím vývarem, podle chuti osolte , opepřete , přidejte ve smetaně rozšlehaný škrob , nadrobno nakrájený česnek a vařte 10 minut.
  5. Podávejte ozdobené tymiánem .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,31g
  • Sacharidy:

    228,18g
    • Cukry:

      14,00g
  • Tuky:

    123,30g
  • Vláknina:

    43,72g

Aktivita pro spálení: 66 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

19

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s restovanými žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat