Prostreno.cz

Cibulová omáčka k pečenému masu

Rychlá , chutná omáčka , kterou můžete podávat nejen k pečenému masu .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 333 kJ / 79 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy10g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 lžíce másla
  • 2 ks větší bílé cibule - oloupané , jemně nakrájené
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 0.5 lžíce lahůdkového droždí Tebi
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce bio sójové omáčky
  • 2 špetky česnekové soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře

Postup přípravy

  1. V rendlíku na rozpuštěném másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte mouku a míchejte 2-3 minuty.
  3. Za stálého míchání – pomocí metličky vmíchejte vývar .
  4. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte do zhoustnutí .
  5. Dochuťte sójovou omáčkou, droždím Tebi , česnekovou solí , pepřem a vařte ještě přibližně minutu .

TIP:

Kvasnice Tebi jsou přírodním zdrojem celého spektra vitamínu B a po staletí se užívají na podporu celkové vitality člověka. Tebi jsou sušené neaktivní kvasnice. Můžeme je znát pod názvem lahůdkové nebo francouzské droždí. Prodávají se ve formě zlatohnědých vloček, příjemné chuti a vůně. Koupit je můžeme v prodejnách zdravé výživy i v některých supermarketech.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,30g
  • Sacharidy:

    147,30g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    86,30g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 79 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Cibulová omáčka k pečenému masu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat