Prostreno.cz

Telecí játra se slaninou a cibulí

Velmi jednoduchá a rychlá příprava ,minimum ingrediencí .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 725 kJ / 173 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy9g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g telecích jater
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 2 ks středně velké cibule
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého bílého pepře
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky

Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte na plátky .
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky , slaninu nakrájejte na silnější nudličky .
  3. Slaninu i cibuli krátce opečte ve velké pánvi na oleji .
  4. Nakrájená játra obalte v hladké mouce a přidejte je do pánve s cibulí a slaninou .
  5. Každou stranu opékejte 3-5 minut , podle velikosti kousků jater , nebo až budou játra hotová .
  6. Hotová játra odstavte ze zdroje tepla a přikryjte je na 5 minut alobalem.
  7. Před podáváním játra osolte a opepřete.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    83,23g
  • Sacharidy:

    130,41g
    • Cukry:

      15,16g
  • Tuky:

    147,15g
  • Vláknina:

    1,90g

Aktivita pro spálení: 173 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí játra se slaninou a cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat