Prostreno.cz

Králík dušený s bílým vínem

Jemné, zdravé králičí maso dušené s bílým vínem .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 287 kJ / 68 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks naporcovaný králík
  • 2 ks šalotky - oloupané, nakrájené
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 250 ml bílého vína
  • 0.5 lžíce soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1.5 lžičky škrobové moučky

Postup přípravy

  1. V kastrolu na oleji s máslem opečte porce králíka.
  2. Maso osolte, opepřete, k masu přisypte nakrájenou šalotku , přidejte rozmarýn , víno , přikryjte a duste doměkka. Pokud je třeba , během dušení přidejte ještě trochu vína.
  3. Ve smetaně rozmíchejte hořčici a škrobovou moučku.
  4. Smetanu přidejte k masu a na mírném ohni duste ještě 15 minut .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,80g
  • Sacharidy:

    148,20g
    • Cukry:

      6,20g
  • Tuky:

    117,30g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 68 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Králík dušený s bílým vínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat