Prostreno.cz

Sladká rýže s mangem

Rýžový dezert s mangem. Místo manga můžete také použít zralé banány .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 61 kJ / 14 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky0g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 ks oloupané mango - nakrájené na kostičky
  • K přípravě
  • 1 l vody
  • 3 špetky soli
  • 1 hrnek dlouhozrnné hnědé rýže - případně jiný druh rýže
  • 1 ks zralé mango
  • 250 ml mléka
  • 1.5 lžičky cukru - nebo podle chuti
  • 0.5 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička dřeně čerstvé vanilky - nebo vanilkového extraktu

Postup přípravy

  1. V hrnci přiveďte k varu vodu a sůl , do vařící vody vmíchejte rýži .
  2. Na mírném ohni duste rýži doměkka. Pokud je potřeba, přidejte trochu vody.
  3. Mezitím oloupejte a nakrájejte mango. Mango rozmačkejte šťouchadlem na brambory nebo vidličkou.
  4. Do měkké rýže vmíchejte mléko, cukr, skořici a rozmačkané mango. Vařte odkryté ,za stálého míchání na mírném ohni 5 -10 minut .
  5. Odstraňte ze zdroje tepla a vmíchejte vanilku.
  6. Podávejte teplé nebo studené s nakrájeným mangem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    11,80g
  • Sacharidy:

    207,10g
    • Cukry:

      0,00g
  • Tuky:

    11,80g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 14 kcal

1

minut jízdy na kole

1

minut běhu

4

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Sladká rýže s mangem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat