Prostreno.cz

Perník s povidly

Voňavý, vláčný , nadýchaný s povidly a ořechy .

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 1132 kJ / 270 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy47g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g polohrubé mouky
  • 180 g moučkového cukru
  • 150 g švestkových povidel
  • 1.5 lžíce kakaa
  • 400 ml mléka
  • 1.5 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 2 špetky soli
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 0.5 hrnku hrubě mletých ořechů
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 ° C.
  2. Větší plech vymažte tukem a vysypte moukou .
  3. Mouku prosejte spolu s jedlou sodou .
  4. Pokud jsou povidla příliš hustá , můžete je lehce zředit rumem.
  5. Povidla dejte do mísy, přidejte moučkový cukr , kakao , perníkové koření a vše spolu zlehka promíchejte.
  6. Přidejte sůl , citronovou kůru a opatrně po částech přidávejte připravenou mouku , mléko , citronovou šťávu a nakonec vmíchejte ořechy.
  7. Těsto nalijte na připravený plech . Pečte v předehřáté troubě 50-60 minut . Hodně záleží ,jak peče trouba.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,50g
  • Sacharidy:

    336,90g
    • Cukry:

      0,00g
  • Tuky:

    65,30g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 270 kcal

33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

80

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Perník s povidly

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat