Prostreno.cz

Dušená zelenina s bílým vínem

Tento recept s dušeným celerem, cibulí a rajčaty je skvělý způsob, jak spotřebovat přebytečnou zeleninu v lednici.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 964 kJ / 230 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy8g
tuky19g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 3 stonky řapíkatého celeru - s několika listy
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájené na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku - oloupané , nakrájené
  • 3 ks masitá rajčata - oloupaná , nakrájená
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 ml bílého vína
  • 80 g strouhaného sýra - např .parmezán , čedar
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olej.
  2. Do pánve nasypte nakrájený celer a nakrájené celerové listy , nakrájený česnek , nakrájená rajčata a nakrájenou cibuli .
  3. Zeleninu míchejte 5 minut .
  4. Zeleninu osolte , opepřete , k zelenině přidejte víno a duste odkryté 10 minut , nebo až se víno z části zredukuje .
  5. Nakonec k zelenině vmíchejte sýr a hned podávejte. Můžete podávat samostatně ,nebo jako přílohu .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,00g
  • Sacharidy:

    115,00g
    • Cukry:

      12,20g
  • Tuky:

    136,63g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 230 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušená zelenina s bílým vínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat