Prostreno.cz

Karbanátky s pohankou

Pohanka je tradiční bezlepková plodina, která tělu dodává důležitý vitamin P (rutin), jenž nám chrání cévy, a zároveň je zdrojem vlákniny.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 20min

    35min příprava

    45min vaření

  • 371 kJ / 88 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy12g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 200 g pohankových krup
  • 350 ml zeleninového vývaru
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 200 g baby špenátu
  • 2 lžíce másla
  • 120 ml 12% smetany
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 0.5 lžičky soli
  • 300 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy

  1. Pohanku nejdříve pořádně propláchněte pod studenou tekoucí vodou, abyste odstranili nechtěný prach a nečistoty.
  2. Pohanku dejte vařit do 350 ml zeleninového vývaru. Vařte 10 minut, poté nechte dalších 20 minut pod pokličkou dojít. Pohanku nechte zcela vychladnout.
  3. V pánvi na 2 lžících rozehřátého másla poduste 5 minut za stálého míchání špenát.
  4. Do misky dejte maso ,přidejte vychladlou pohanku ,vychladlý špenát ,smetanu , rozšlehané vejce ,prolisovaný česnek a bramborový škrob.
  5. Podle chuti osolte a dobře promíchejte.
  6. Ze směsi tvarujte karbanátky , které vložte do 300 ml vývaru a duste je zvolna 30 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,33g
  • Sacharidy:

    205,40g
    • Cukry:

      1,00g
  • Tuky:

    107,14g
  • Vláknina:

    4,29g

Aktivita pro spálení: 88 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Těstovinová sekaná s masem

(3 hlasů)

Kuře na víně

(6 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Karbanátky s pohankou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat