Prostreno.cz

Květák zapečený s anglickou slaninou

Zapečený květák s anglickou slaninou , smetanou a sýrem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 561 kJ / 134 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy1g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks menší květák
  • 250 ml 33 % smetany
  • 1 špetka strouhaného muškátového oříšku
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 100 g libové anglické slaniny
  • 100 g strouhaného tvrdého sýra
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Zapékací misku vymažte máslem .
  2. Anglickou slaninu nakrájejte na nudličky .
  3. Troubu předehřejte na 200 ° C.
  4. Květák rozdělte na malé růžičky , nasypte je do vařící osolené vody a vařte přibližně 4 minuty, poté květák sceďte a nechte dobře okapat.
  5. Okapaný květák nasypte do vymazané zapékací misky.
  6. Ve smetaně rozmíchejte muškátový oříšek.
  7. Květák posypte sýrem , anglickou slaninou a přelijte smetanou.
  8. Pečte v předehřáté troubě 15 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    82,30g
  • Sacharidy:

    48,90g
    • Cukry:

      10,14g
  • Tuky:

    138,80g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 134 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Květák zapečený s anglickou slaninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat