Prostreno.cz

Jehněčí s kořením Garam Masala

Kořeněné , dušené jehněčí maso chutná nejlépe s rýží .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 751 kJ / 179 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy1g
tuky14g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 ks zelená chilli paprička - nakrájená na tenké plátky
  • K přípravě
  • 700 g jehněčí kýty - nakrájené na kostky
  • 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
  • 3 stroužky česneku - oloupaný nakrájený na plátky
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 špetka chilli prášku
  • 600 ml vody
  • 0.5 lžíce koření Garam Masala
  • 0.5 lžíce bramborového škrobu
  • Na posypání
  • 1 ks bio citron - kůra nakrájená na nudličky
  • 2 snítky čerstvého koriandru

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji s máslem krátce orestujte maso , česnek a nastrouhaný zázvor.
  2. Přidejte chilli prášek a koření .
  3. Zalijte dostatečným množstvím vody, aby maso bylo přikryté . Duste přikryté doměkka , doba dušení závisí na kvalitě masa. Měkké maso podle chuti osolte .
  4. Omáčku můžete zahustit bramborovým škrobem , který rozmíchejte v několika lžících vody.
  5. Podávejte posypané nudličkami citronové kůry a koriandrem.
  6. Nakrájenou chilli papričku podávejte zvlášť.

TIP:

Koření Garam Masala je tradiční indická směs bez soli s vůní římského kmínu a hřebíčku.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,90g
  • Sacharidy:

    135,90g
    • Cukry:

      11,80g
  • Tuky:

    219,48g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 179 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí s kořením Garam Masala

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat