Prostreno.cz

Rizoto s hráškem

Krémové rizoto s hráškem a parmazánem .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 488 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy20g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g rýže na rizoto - arborio , carnaroli
  • 400 g zeleného hrášku - mražený , v létě čerstvý
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájená nadrobno
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • Na posypání
  • 100 g strouhaného parmazánu

Postup přípravy

  1. Zeleninový vývar přiveďte k varu.
  2. Hrášek povařte 5 minut v osolené vodě . Hrášek sceďte a přelijte ho ledovou vodou , nechte dobře okapat .
  3. Nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na másle.
  4. Přidejte rýži (na krémové rizoto rýži neproplachujte ) a za stálého míchání chvíli restujte.
  5. Přidejte malou naběračku vývaru a nechte ho vstřebat. Vždy po naběračce přidávejte další vývar a pravidelně míchejte. Vývar přidávejte ,až bude rýže krémová .
  6. Ke konci vmíchejte hrášek , podle chuti osolte , opepřete a nechte hrášek prohřát.
  7. Před podáváním posypte rizoto sýrem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,43g
  • Sacharidy:

    162,24g
    • Cukry:

      13,46g
  • Tuky:

    117,35g
  • Vláknina:

    1,90g

Aktivita pro spálení: 116 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(18 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(29 hlasů)

Dušené houby na toastu

(21 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rizoto s hráškem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat