Prostreno.cz

Rybí filety s pikantní omáčkou

Recept je vhodný k přípravě jakékoli ryby , kterou byste si rádi připravili . Omáčka s hořčicí dodá rybě lehce pikantní chuť.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 1713 kJ / 409 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy5g
tuky41g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 ks bio citron - nakrájený na klínky
  • K přípravě
  • 4 porce rybího filé á 180 g - nejlépe chlazené
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky mletého bílého pepře
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 4 plátky másla
  • Na omáčku
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 0.5 lžíce medu
  • 200 ml bílého vína
  • 1.5 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 ° C .
  2. V rendlíku smíchejte hořčici , med a smetanu .
  3. Přilijte víno ve kterém rozmíchejte kukuřičný škrob a vše vařte na mírném ohni 10 minut , často míchejte . Podle chuti osolte.
  4. Rybí filety uložte do zapékací misky osolte je ,opepřete a posypte je lístečky tymiánu .
  5. Na ryby položte plátky másla.
  6. Pečte 25 až 30 minut v troubě předehřáté na 180 ° C.
  7. Rybu podávejte s připravenou omáčkou , oblíbenou dušenou zeleninou a kouskem citronu .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,20g
  • Sacharidy:

    200,80g
    • Cukry:

      85,80g
  • Tuky:

    83,70g
  • Vláknina:

    16,00g

Aktivita pro spálení: 409 kcal

51

minut jízdy na kole

38

minut běhu

122

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí filety s pikantní omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat