Prostreno.cz

Polévka z fazolových lusků

Pokud máte rádi zelené fazolky zkuste tuhle polévku – zaručujeme, že si pochutnáte.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 114 kJ / 27 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy2g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks velká cibule - oloupaná , nakrájená nadrobno
  • 300 g zelených fazolek - mražené, konzervované ,v létě čerstvé
  • 0.5 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 0.5 lžičky mleté sladké papriky
  • 1.8 l vody
  • 1 kostka bio zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Pokud budete připravovat polévku z čerstvých fazolek , fazolky omyjte, odřízněte konce a nakrájejte fazolky na poloviny. Konzervované fazolky slijte , propláchněte vodou a překrojte , mražené fazolky nechte lehce povolit a rovněž je překrojte .
  2. V hrnci na másle s olejem nechte zesklovatět nakrájenou cibuli .
  3. Přidejte papriku a promíchejte.
  4. Cibuli zalijte vodou , přidejte fazolky , kostku vývaru a vařte , až budou fazolky měkké .
  5. Ve smetaně důkladně rozmíchejte kukuřičný škrob a smetanu přidejte do polévky, podle chuti osolte a vařte 5 minut .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    4,90g
  • Sacharidy:

    101,80g
    • Cukry:

      10,80g
  • Tuky:

    194,43g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 27 kcal

3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

8

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z fazolových lusků

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat