Prostreno.cz

Pstruzi na másle s tymiánem

Čerstvé pstruhy pečte co nejkratší dobu; stačí jen tak, aby se jemné maso při vpichu vidličkou k páteři začalo oddělovat od kostí.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 146 kJ / 35 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks menší pstruzi
  • 4 plátky citrónu
  • 1 lžíce hrubé mořské soli
  • 100 g másla
  • 1 lžíce oleje
  • 6 snítek čerstvého tymiánu
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo.
  2. Pstruhy osolte , dovnitř vložte plátky citrónu a 1 snítku tymiánu .
  3. Ryby položte do pánve s rozehřátým máslem a olejem.
  4. Přidejte zbytek tymiánu a ryby posypte citronovou kůrou .
  5. Ryby zvolna opečte z obou stran.
  6. Před podáváním pokapejte ryby citronovou šťávou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    8,70g
  • Sacharidy:

    59,50g
    • Cukry:

      0,00g
  • Tuky:

    107,20g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 35 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

10

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Pstruzi na másle s tymiánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat