Prostreno.cz

Hovězí hrudi dušené v troubě

Tenhle podceňovaný kousek masa, který se obyčejně používá jen na polévku ,získá dušením se zeleninou skvělou chuť. Maso je jemné a šťavnaté .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 3h a 5min

    25min příprava

    2h a 40min vaření

  • 504 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy6g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.2 kg hovězí hrudi bez kosti
  • 5 lžic oleje
  • 2 ks cibule - oloupané ,nakrájené na plátky
  • 2 ks velké mrkve - oloupané , nakrájená na plátky
  • 2 stonky řapíkatého celeru - očištěné , nakrájené na plátky
  • 300 g drcených konzervovaných rajčat
  • 4 stroužky česneku - oloupaný , nakrájený na polovinu
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 500 ml hovězího nebo kuřecího vývaru
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 ° C .
  2. Obě strany masa potřete mletým pepřem a solí.
  3. V pekáčku na rozehřátém oleji maso z obou stran opečte aby se maso zatáhlo .
  4. K masu přidejte všechnu zeleninu , jablečný ocet a vývar.
  5. Pekáček přikryjte , dejte do předehřáté trouby a maso duste doměkka.

TIP:

K přípravě tohoto receptu se skvěle hodí římský hrnec. Hrnec je určený k pečení a zapékání masa, brambor a zeleniny. Teplota uvnitř je rovnoměrně rozložená, takže výsledný pokrm je propečený a maso si uchová šťávu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,94g
  • Sacharidy:

    120,82g
    • Cukry:

      15,19g
  • Tuky:

    103,23g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 120 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí hrudi dušené v troubě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat