Prostreno.cz

Vepřové plátky s petrželkou

Tyto vepřové plátky můžete podávat do hodiny. Můžete je doplnit rýží nebo těstovinou .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 646 kJ / 154 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy3g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g vepřové pečeně bez kosti
  • 4 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku - oloupané, nakrájené
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1.5 lžičky kukuřičného škrobu
  • 200 ml bílého vína
  • 0.5 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 ks mrkev - očištěná , nakrájená na plátky
  • 1 hrnek zelené petrželky - drobně nakrájené
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Maso osolte, opepřete a opečte ho ze všech stran v kastrolu na rozehřátém oleji .
  2. K masu přidejte nakrájený česnek , nakrájenou mrkev a víno .
  3. Maso přikryjte a duste 30 minut .
  4. Ve smetaně rozmíchejte kukuřičný škrob , přidejte petrželku , hořčici , promíchejte a smetanu nalijte k masu .
  5. Maso duste doměkka. Před podáváním nakrájejte maso na plátky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,44g
  • Sacharidy:

    200,30g
    • Cukry:

      14,20g
  • Tuky:

    130,03g
  • Vláknina:

    33,10g

Aktivita pro spálení: 154 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky s petrželkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat