Prostreno.cz

Vepřové maso na zelenině

Lahodná vepřová pečeně, která je snadná na přípravu a díky zelenině a bylinkám chutná skvěle .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 397 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg vepřové pečeně bez kosti
  • 1 ks větší pastinák
  • 2 ks velké mrkve
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 2 ks velké brambory
  • 1 ks velká bílá cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • Na potření
  • 1 lžíce strouhané pomerančové kůry
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 3 snítky zelené petrželky
  • 5 stroužků oloupaného česneku
  • 120 ml oleje
  • 1 lžička chilli vloček
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 ° C .
  2. Pomerančovou kůru, citronovou kůru, petržel , česnek, olej, chilli vločky a sůl dejte do kuchyňského robotu a pulzováním vytvořte pastu.
  3. Maso uprostřed nařízněte tak , aby se „otevřelo „ jako kniha a maso potřete polovinou pasty. Maso „zavřete“ a ovažte potravinářským provázkem.
  4. Maso potřete zbylou pastou .
  5. Všechnu zeleninu omyjte, oloupejte , nakrájejte na přibližně stejnou velikost a nasypte na dno pekáčku , zeleninu pokapejte olejem, dochuťte solí , pepřem a promíchejte .
  6. Maso položte na zeleninu ,pekáček přikryjte , dejte do trouby a pečte , až bude maso měkké .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,71g
  • Sacharidy:

    128,00g
    • Cukry:

      6,73g
  • Tuky:

    206,31g
  • Vláknina:

    3,10g

Aktivita pro spálení: 94 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

28

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso na zelenině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat