Prostreno.cz

Vepřová panenka s pečenými rajčaty

Vepřová panenka patří k nejcennějším kusům vepřového masa . Příprava panenky je extra rychlá, hodí se proto na minutky .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 449 kJ / 107 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy3g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 750 g vepřové panenky
  • 300 g rajčat - nejlépe na větvičce
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 2 špetky hnědého cukru
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého černého pepře
  • 3 lžíce oleje
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Svíčkovou podélně rozkrojte napůl , každou polovinu překrojte a lehce naklepejte.
  2. Omytá rajčata nasypte do malé zapékací misky, osolte je , opepřete , posypte špetkou cukru a pokapejte 2 lžícemi octa balsamico , přidejte 150 ml vína , misku přikryjte a dejte na 15 minut do trouby předehřáté na 180° C .
  3. Na pánvi s rozehřátým olejem opečte maso doměkka. Měkké maso osolte a opepřete.
  4. Maso podávejte s rajčaty , posypané petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,50g
  • Sacharidy:

    180,60g
    • Cukry:

      108,20g
  • Tuky:

    106,30g
  • Vláknina:

    25,00g

Aktivita pro spálení: 107 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s pečenými rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat